ROSSI MELDT DAT DE TESTEN ZIJN BEËINDIGD, DE RESULTATEN ZIJN POSITIEF

Door: Frank Acland

25 maart 2013

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.e-catworld.com/2013/03/rossi-reports-tests-concluded-results-positiveAndrea Rossi (r) laat zijn nieuwste (lage temperatuur) 1MW E-Cat centrale zien

De volgende opmerking staat zojuist op Andrea Rossi’s Journal of Nuclear Physics:

Beste Georgehants,

Je opmerking is belangrijk omdat het de ingang is tot de volgende informatie: De testen van de onafhankelijke partij zijn gisteren beëindigd. Ik was er niet bij aanwezig, vandaar dat ik niet exact op de hoogte ben van de resultaten, maar deze zullen zeer zeker door de onderzoekers gepubliceerd worden, mogelijk rond half april. Ik heb een ontmoeting gehad met de 11 professoren en experts die de testen hebben gedaan en zij waren zeer positief. Eén van hen vertelde mij: “We hebben bewijs dat het ‘effect’ zonder enige twijfel echt is.” Ik kon niet meer informatie krijgen omdat zij nu de gegevens voor de publicatie gaan uitwerken. Alle professoren zeiden dat de testen zeer, zeer goed zijn verlopen. De laatste test eindigde na 120 uur ononderbroken operatie van de reactoren. (De nieuwe generatie Hot-Cats bestaat uit een twee trappen systeem, gemaakt van een activator met weerstanden, gekoppeld aan een vorm van lading, welke de E-Cats activeert met een andere lading). In onze eigen testen zagen we dat het effect verbazingwekkend is en het is gerepliceerd door de onafhankelijke testers. Nu kunnen we doorgaan met onze industriële afspraken: we moeten onze centrales tegen het einde van april afleveren.

Hartelijke groeten,

Andrea Rossi

Dit zorgt beslist voor een nieuw niveau van verwachtingen. We hebben natuurlijk alleen Rossi’s woord hierover, maar het zou voor hem van geen enkele waarde zijn om een dergelijke opmerking te maken als de resultaten negatief blijken te zijn. Dit is de eerste keer dat hij het heeft over een twee trappen Hot Cat reactor die zich blijkbaar op de een of andere wijze zelf voedt (dat wordt niet helemaal duidelijk uit de beschrijving). In een ander commentaar op het JOPN zegt hij dat het een 1kW reactor is - ik ben er niet zeker van of dat een typefout is omdat hij het eerder over een 10kW had. Rossi merkt verder op dat er drie reactoren aan de testers waren overhandigd.

Nu moeten we wachten. Hopelijk is zijn schatting van een publicatie in april accuraat. Een positief verslag zou een enorme boost zijn voor de zaak van de E-Cat en voor het gehele koude kernfusieveld in het algemeen.

Update: Rossi meldt dat één van de testers hem vertelde: “Wat wij hebben gezien is erg belangrijk, het moet absoluut gepubliceerd worden.” En voor wat betreft het nieuwe ontwerp van de Hot Cat beweert hij: “In principe hebben we geen reactor meer of een cluster van reactoren, maar elke reactor is gekoppeld aan een activator; laten we dit model gaan produceren, de activator is de muis die ervoor zorgt dat de Cat gaat rennen. De muis heeft zijn eigen COP die meer is dan 1, de Cat is een verrassing.”


  Share


TERUG NAAR PAGINA ARTIKELEN